Kızlık zarı, anatomik ve fizyolojik açıdan bilen bir işlevi olamayan fakat genital bölgede gelişebilecek enfeksiyonlara karşı bir nevi koruyucu yapıya sahip dokuya verilen isimdir. Bekaret zarı da denen bu dokuya Latince Hymen denmektedir. Bunun sebebi ise Yunan Mitolojisinde Evlilik Tansrısının isminin “Hymen” olmasıdır.
Kızlık zarı, kadın cinsel organının hemen girişinde dudakların 1 – 1,5 cm içinde küçük dudaklara bağlı bir yapıdır. Kızlık zarının ortasında adet kanının ve genital salgıların akmasına olanak tanıyan ufak bir delik bulunur. Ancak bu delik nadiren de olsa bulunmayabilir ve bu gibi durumlarda genital salgılar ve adet kanı dışarıya akamaz. Bu durumda olan kişilerde kan ve salgılar içeride biriktiği için şiddetli ağrılar hisseder ve bu rahatsızlığın giderilmesi için cerrahi bir müdahale ile kızlık zarı ortasında bir açıklık meydana getirilmesi gerekir.
Kızlık zarı cinsel ilişki, mastürmasyon, mauyene ve kaza sonucu bir takım dışsal faktörlerin etkisiyle yırtılabilir. Genellikle yırtılma sırasında bir miktar kan gelir. Fakat bekaret zarının yapısının kişiden kişiye farklılık göstermesi nedeniyle her zaman kanama gerçekleşmeyebilir. Yırtılma anında kanamayan kızlık zarı elastik kıvamdadır ve bu tip zarlar ancak doğum esnasında yırtılır.
Kızlık zarı ve bekaretin önemi ilk ilişki ile yırtılarak kanama meydana gelmesini sağlaması ve bunun da bekaretin, el değmemişliğin simgesi olarak kabul edilmesidir. İlk ilişki ile kanama olmasına özellikle doğu toplumlarında çok önem verilmektedir.
Daha Fazlası
Piyasa Koşulları ve Zam Gerekçeleri: Müşteriye Şeffaf Olmanın Gücü
Kurumsal Kimliği Yansıtmanın Yolu: Tanıtım Videosu
DugunBuketi.com ile Eğlence Mekanları Arayışına Son